Vores historie

Diversey Our History_banner Diversey Our History_banner

1923

Diversey Corporation blev grundlagt den 4. august 1923 af August Kochs og dennes søn, Herbert W. Kochs, som et specialiseret datterselskab i Victor Chemical Works-koncernen, deres industrirengøringsvirksomhed i Chicago, USA, som blev grundlagt to årtier tidligere i 1902.

 

Familien Kochs ønskede at give deres nye organisation et navn, som "ikke ville begrænse dem, som ikke måtte have nogen bibetydning, og som i det hele taget ikke havde nogen betydning". Dette drøftede de over en frokost på en restaurant på Diversey Avenue. August Kochs kiggede ud på gadenavneskiltet og havde fundet sit navn. Herbert var bestyrelsesformand for Diversey, Inc. i 35 år.  

 

1950

I december 1950 fortsatte Diversey Corp. sine aktiviteter i et separat selskab efter en offentlig udbudsproces og F. Eberstadt & Co., Inc’s salg af 143.000 ordinære aktier.

 1978 - Molson

I 1978 fortsatte Molson Companies Limited, som måske nok er bedst kendt for at være det ældste bryggeri i Nordamerika, arbejdet med strategisk forandring, herunder opkøb af virksomheder inden for specialrengøringsmidler. Virksomheden tilbød Diversey Corp. USD 28 pr. aktie. Dermed blev Diversey Corp. Molsons første store opkøb i USA. Herbert Kochs forblev bestyrelsesformand, indtil han gik på pension i 1979.

 

To år senere købte Molson BASF Wyandotte Corporation, en anden amerikansk rengøringsvirksomhed, som producerede specialrengøringsmidler til fødevareindustrien og industrivaskerier. Efterfølgende fusionerede BASF og Diversey i Canada, hvorved det forretningsområde i Molson, der beskæftigede sig med rengøringsmidler, blev virksomhedens næststørste indtægtskilde. Fusionen udvidede hurtigt Diverseys amerikanske markedsandel. Forretningsområdet for specialrengøringsmidler havde derefter den største globale tilstedeværelse blandt aktører inden for rengøringsmiddelbranchen med repræsentation i 36 lande og 52 produktionsanlæg. For at fastholde den konkurrencemæssige fordel fokuserede Diversey på at udvikle produkter og teknologier til globale applikationer.

 


 

1996 - Unilever

Molson forlod gradvist markedet for rengøringsmidler og solgte i 1996 det meste af Diversey til den britisk-nederlandske multinationale konsumvarevirksomhed Unilever. Efter opkøbet af Northbrook i 1996 oprettede Diversey Corporation i Illinois DiverseyLever gennem den efterfølgende fusion med Lever Industrial International. I juni 2001 blev proformaomsætningen i DiverseyLever estimeret til EUR 1,654 mia. Hovedkontoret for de amerikanske aktiviteter var Cincinnati, Ohio, centrum for alle Unilever-aktiviteter.

 


 

2002 - Johnson Wax Professional

Efterhånden som Unilever skiftede fokus til sin forbrugervirksomhed, blev DiverseyLever industri- og institutionsrengøringaktiviteter i 2002 solgt til Johnson Wax Professional (JWP) med hovedkontor i Racine, Wisconsin, USA. Unilever fastholdt en egenkapital på 33 % i det nyfusionerede JohnsonDiversey-selskab.

 

Med opkøbet blev selskabet det næststørste på markedet for industri- og institutionsrengøring med en omsætning på omkring USD 2,6 mia. Man kombinerede to globale rengøring- og desinfektionsvirksomheder med minimal markedsoverlapning —Johnson Wax Professional med speciale i gulvpleje og hotelrengøring og DiverseyLever med speciale i industriopvask, vaskeri og fødevareforarbejdning/-hygiejne.

 

2009

I juli 2009 reducerede Unilever sine kapitalinteresser i JohnsonDiversey til 4 procent. JohnsonDiversey annoncerede samtidig, at Clayton, Dubillier & Rice, Inc. (CD&R) ville overtage 46 procent af kapitalinteresserne i forbindelse med en større rekapitalisering. Diversey-navnet blev solgt med alle de brands, der var dækket af driften i DiverseyLever. DiverseyLever fortsatte med at sælge visse Unilever-forbrugerbrands til professionelle kunder og cash and carry-kanaler.

 

2010

Den 1. marts 2010 annoncerede JohnsonDiversey, Inc. og JohnsonDiversey Holdings, Inc., at bestyrelsen i begge selskaber havde vedtaget en ændring af selskabernes navne. JohnsonDiversey, Inc. skiftede således navn til Diversey, Inc. og JohnsonDiversey Holdings, Inc. til Diversey Holdings.  

 


 

2011 - Sealed Air, Corp.

Den 1. juni 2011 annoncerede Sealed Air Corporation, at man havde planer om at opkøbe Diversey, Inc. I 2013 annoncerede Sealed Air nye strategier for selskabets forretningsområder. I den forbindelse etableredes forretningsområderne Food Care, Product Care and Diversey Care. I oktober 2016 annoncerede Sealed Air en plan om at udskille Diversey Care samt sine fødevarehygiejne- og rengøringsaktiviteter i Food Care.

 


 

2017 - Bain Capital Private Equity

I marts 2017 annoncerede Bain Capital Private Equity, at selskabet påtænkte at købe forretningsområdet Diversey Care af Sealed Air samt fødevarehygiejneaktiviteterne, som tidligere havde været forankret i forretningsområdet Food Care, og at aktiviteterne i øvrigt ville fortsætte i et nyt selvstændigt selskab. Salget blev gennemført den 6. september 2017, og selskabet kom igen til at hedde det, som det oprindeligt havde heddet: Diversey, Inc.

 

Den 4. august 2018 kunne Diversey fejre 95 års innovation. 

Diversey 95 Years