Solenis gennemfører opkøbet af Diversey for 4,6 milliarder usd

Jul 05, 2023

Fusionen samler to førende virksomheder i branchen på afgrænsede, men meget komplementære markeder.

 

WILMINGTON, Del. (USA) - Solenis, en førende producent af specialkemikalier, der anvendes i vandintensive industrier, har gennemført det tidligere annoncerede opkøb af Diversey Holdings, Ltd. med virkning fra 5. juli i en kontanttransaktion til en virksomhedsværdi på ca. 4,6 milliarder usd.  Diversey er en af markedets førende leverandører af løsninger og teknologi til infektionsforebyggelse, rengøring og hygiejne 

 

Med opkøbet er Solenis vokset til en virksomhed, der opererer i over 130 lande med 71 produktionsfaciliteter og mere end 15.000 medarbejdere. Solenis med hovedkvarter i Wilmington, Delaware, blev købt af Platinum Equity i 2021. Bain Capital, der er majoritetsaktionær i Diversey, vil som følge af denne transaktion eje en minoritetsandel i Solenis. 

  

"Denne fusion gør Solenis til en mere alsidig virksomhed med betydeligt øget skala, bredere global rækkevidde og evnen til at tilbyde en 'one-stop-shop'-pakke af løsninger, der imødekommer kundernes efterspørgsel og håndterer vandstyrings-, rengørings- og hygiejneproblemer på globalt plan," sagde John Panichella, CEO i Solenis. "Sammen har vi et fundament, hvorfra vi kan fortsætte med at udnytte vores stærke kundepartnerskaber, banebrydende innovation og værdiskabende services til at fremme Solenis’ fremadstormende vækst. Med fortsat støtte fra Platinum Equity er vi sikre på, at vi maksimerer de lovende muligheder, der ligger foran os."  

 

Panichella udtalte, at tilføjelsen af Diverseys sortiment af rengørings- og hygiejneprodukter og -teknologier er med til at skabe krydssalgsmuligheder, der vil gøre Solenis til en endnu mere værdifuld partner for sine kunder. "Vi har nu stærkt forbedrede muligheder for at hjælpe vores kunder med at tackle kritiske bæredygtighedsudfordringer, reducere deres miljøpåvirkning og bidrage til at skabe en renere og sikrere verden," sagde han.  

 

"Dette er en transformerende mulighed for at bringe to innovative virksomheder sammen, som hver især har udviklet løsninger på mange af verdens mest presserende udfordringer i mere end 100 år," sagde Jacob Kotzubei, Co-President for Platinum Equity. "Ved at samle kræfterne er de bedre positioneret til at accelerere fremskridtet på tværs af en bredere vifte af slutmarkeder med høj vækst." 

  

"Vi er glade for at kunne skabe en større, mere ekspansiv platform, der vil give Solenis endnu flere muligheder for at vokse både organisk og gennem yderligere opkøb på kernemarkeder og tilstødende markeder fremover," tilføjede Platinums Equity Managing Director Nathan Eldridge. 

 

Konsulentvirksomheder 

 

BofA Securities, Goldman Sachs og Piper Sandler fungerede som finansielle rådgivere for Solenis i forbindelse med transaktionen. Gibson, Dunn & Crutcher LLP ydede juridisk rådgivning, og Willkie Farr & Gallagher LLP ydede  rådgivning om gældesfinasiering til Platinum Equity og Solenis. BofA Securities og Goldman Sachs stod for gældsfinansieringen af opkøbet. 

 

### 

 

Om Solenis 

Solenis er en førende global producent af specialkemikalier, der fokuserer på at levere bæredygtige løsninger til vandintensive industrier, herunder forbrugere, industri, institutioner, fødevare. og drikkevarebranchen samt pool- og spavandsmarkeder. Virksomheden, der ejes af Platinum Equity, har en bred vifte af vandbehandlingskemikalier, proceshjælpemidler, funktionelle tilsætningsstoffer og rengørings- og desinfektionsmidler samt avancerede overvågnings- og kontrolsystemer. Disse teknologier anvendes af kunder til at forbedre driftseffektiviteten, forbedre produktkvaliteten, beskytte anlægsaktiver, minimere miljøpåvirkningen og skabe renere og sikrere miljøer. Virksomheden har hovedkvarter i Wilmington, Delaware, og har 71 produktionsfaciliteter strategisk placeret rundt om i verden. Virksomheden beskæftiger et team på over 15.000 fagfolk i 130 lande på seks kontinenter. Solenis er en af de bedst ledede virksomheder i USA i 2023. 

 

Du kan få yderligere oplysninger om Solenis på www.Solenis.com eller ved at følge os på de sociale medier. 

 

Om Platinum Equity 

Platinum Equity blev grundlagt i 1995 af Tom Gores og er et globalt investeringsselskab med forvaltede aktiver på ca. 36 milliarder usd og en portefølje på ca. 50 driftsselskaber, der betjener kunder over hele verden. Platinum Equity er specialiseret i fusioner, opkøb og drift – en varemærkestrategi, der hedder M&A&O® - og opkøber og driver virksomheder på en lang række forretningsområder, herunder fremstilling, distribution, transport og logistik, udstyrsudlejning, metalservice, medier og underholdning, teknologi, telekommunikation og andre brancher. I løbet af de seneste 27 år har Platinum Equity gennemført mere end 350 opkøb. 

 

FÅ MERE AT VIDE OM: 

Solenis 

Catherine Abernathy: 

+1 904-910-1071 

cmabernathy@solenis.com 

 

Platinum Equity  

Dan Whelan 

+1 310-282-9202