Vask af genanvendelige plastvarer: Anbefalinger til cafeer og restauranter

At skifte fra engangsplastik til genanvendeligt plastikservice er en udfordring for hele restaurationsbranchen. Læs vores anbefalinger til de bedste løsninger. 

FoodService-23 FoodService-23
Melanie Rieser
EU Regional Marketing & Expert - Kitchen Care / Mechanical Ware Wash / Food Service
Oct 04, 2024

En af de største udfordringer, vores planet står over for, er den hastigt stigende mængde plastaffald. Her er et par vigtige fakta:  

  • Genereringen af plastaffald er steget fra 50 millioner tons i 1980 til 300 millioner tons i 2015, en stigning på 500% 1  
  • Kun 14% af alt plastaffald bliver genanvendt 2  
  • Engangsplastik som bestik, tallerkener, kopper og madbeholdere udgør 50% af affaldet der kommer ind fra havet på EU's strande, og udgør en alvorlig trussel mod havene og livet i vandet 3  
  • Forskere forudsiger, at der inden 2050 vil være mere plastikaffald end fisk i havene 4. 

 

Udfordringer med plastaffald og forbuddet mod engangsplast 

I juni 2019 udstedte EU et direktiv om engangsplast 2019/904 (SUP) for at reducere miljøpåvirkningen fra visse plastprodukter 5. Direktivet forbyder salg af visse plastartikler, opfordrer producenterne til at fokusere på genanvendelighed og bedre affaldshåndtering og kræver, at medlemslandene rapporterer deres fremskridt til Europa-Kommissionen.  

Efter SUP-direktivet er EU's medlemslande begyndt at ændre lokale love for at kræve, at foodservice-operatører skifter fra engangsplast til genanvendelige plastikvarer, som har en meget lavere miljøpåvirkning. En metaanalyse af seks LCA-undersøgelser viser, at hvis genanvendelige plastartikler vaskes mere end ti gange, har de en lavere miljøpåvirkning end engangsartikler 6 

 

Hvad der skal til for at få cafeer og restauranter til at indføre genanvendelige plastvarer 

At skifte fra engangsplastik til genanvendeligt plastikservice er en stor udfordring Virksomhederne er nødt til at:  

  1. Vælge den rigtige type plastikservice.  
  2. Håndtere logistikken omkring indsamling, vask og opbevaring af service i områder med begrænset plads.  
  3. Oprette en opvaskefunktion, enten på stedet eller outsourcet til et centralt sted.  
  4. Vælge de bedste rengøringsprodukter for at sikre, at varerne er hygiejnisk rene og sikre at genbruge. 

 

En innovativ løsning til maskinopvask af genanvendelige plastvarer 

Diversey kan hjælpe kunderne med anbefalinger til de bedste metoder.  

Derudover tilbyder Diversey nu også en omkostningseffektiv løsning til maskinopvask af genanvendeligt plastikservice, som er sværere at rengøre og tørre end almindeligt service. Især tørreegenskaberne for plastvarer udgør en betydelig udfordring, som ofte resulterer i restfugt, der kan føre til fugt og blive en potentiel hygiejnerisiko. Effektiv tørring mindsker ikke kun hygiejnerisici, men øger også driftseffektiviteten i foodservice.

 

Diverseys nye løsning omfatter: 

  • Suma PolyWash L56R, et effektivt vaskemiddel til maskinopvask, der effektivt fjerner hårdt indtørret snavs og lugt, forhindrer dyr genvask og produktivitetstab, samtidig med at plastikopvaskens levetid forlænges.  
  • Suma PolyDry A9, et koncentreret neutralt afspændingsmiddel, der reducerer tørretiden betydeligt uden restfugt på servicet og uden at efterlade striber. Det mindsker hygiejnerisici, reducerer cyklustid, arbejdskraft og/eller energi og muliggør hurtig stabling af service.

Resultatet er, at kunderne kan forbedre deres gæsters madoplevelse med skinnende rent service uden striber og dårlig lugt, hvilket sikrer spisestedet et godt image og ro i sindet.  

Kontakt Diversey for mere information 


Referencer 

1 Single Use Plastics; A roadmap to Sustainability. United Nations Environmental Programme, 2018 

 

2World Economic Forum (2016). The New Plastic Economy. Rethinking the future of plastics. January 

 

3Turning the tide on single use plastics – Publications Office of the EU (Europe.eu) 

 

4 More plastic than fish by 2050 – Youtube 

 

5 Single-Use Plastic Directive 2019/904 (SUP) 

 

6 Single-use plastic tableware and its alternatives. Recommendations from Life Cycle Assessments