NEM, HURTIG OG EFFEKTIV DESINFEKTION MED OXIVIR WIPES

Blog - Oxivir Wipes - Hero Section Blog - Oxivir Wipes - Hero Section
Dr. Claire Khosravi PHD
EU IP & PC Application and Technical Team Lead Diversey Europe
Mar 30, 2022

Overfladedesinfektion er altid vigtigt, og ikke mindst her under COVID19-pandemien.

 

Rådgivningen fra det offentlige, fagfolk og de statslige myndigheder har været at rengøre overflader og hænder ofte for at bryde smittekæden. I de fleste vejledninger er målet at rengøre oftere og mere synligt for ikke mindst at berolige kunder, gæster og personale, og samtidig give den bedst mulige beskyttelse mod virussen.

Vores Oxivir Excel Wipe (klar-til-brug engangswipes), er en god løsning til at håndtere netop denne udfordring på. Det er en smart kombination af rengøring og desinfektion i en og samme arbejdsgang. Oxivir® er et kombineret rengørings- og desinfektionsmiddel med alle fordelene ved AHP-teknologi. 

Og med fuld virucidal effekt på bare *30 sekunder er den stadigvæk mild mod overflader og med den laveste risiko for mennesker, er den det bedste alternativ til de traditionelle desinfektionsmidler.
(*Ved EN14476-test).

Gør alle overflader sikre at røre


 

 

Aktivstoffet, hydrogenperoxid, nedbrydes til miljøvenligt vand og ilt kun få minutter efter brug og efterlader ingen rester, der kan være skadelige eller påvirke overfladens udseende.

 

Oxivir® tilbyder et mere praktisk, enklere, hurtigere og mere sikkert alternativ til konventionelle produkter til rengøring og desinficering af næsten enhver hård overflade.

 

At vælge det rigtige desinfektionsmiddel er en vigtig og afgørende beslutning. Der er mange forskellige produkter på markedet og det er derfor vigtigt, at gøre sig de rigtige overvejelser, inden vi beslutter, hvilket der skal bruges.

 

Det er altid vigtigt at sikre, at produktet er effektivt mod de patogener, der kan bekymre os. For øjeblikket er det SARS-CoV-2-virussen (der forårsager COVID-19), der er øverst på listen. SARS-CoV-2 er en kappebærende virus, og en type af virus, der generelt er let at slå ihjel. Desinfektionsmidler med virucidale dokumentation, såsom EN 14476 (enten fuldt virucidal eller begrænset virucidal effekt, eller virucidal effekt på kappebærende virus) vil være effektive mod kappebærende virus (som fx coronavirus).

 

Effektiv over for en lang række mikroorganismer inklusive SARS-CoV-2

Aktivstoffet i Oxivir Wipes kaldes AHP eller Accelerated Hydrogen Peroxide. Desinfektionsegenskaberne for hydrogenperoxid har været kendt i mange år. Det er et oxidationsmiddel, der binder til væggene i en organisme og forårsager skader, der hurtigt slår virus ihjel. 


AHP (Accelerated Hydrogen Peroxide) er en patenteret, synergistisk blanding af almindeligt anvendte sikre ingredienser, der i kombination med lave niveauer af hydrogenperoxid dramatisk øger midlets bakteriedræbende styrke og rengøringsevne.
 

Produkter, der indeholder AHP, er testet og dokumenteret effektive over for en lang række virus, inkl. kappebærende virus på bare 30 sekunder. Desinfektionsmidler, der indeholder AHP, sikrer en såkaldt bredspektret beskyttelse: de er yderst effektive mod en lang række vira, sporer, gær og svampe, herunder C. diff, MRSA, Norovirus, E. coli og Pseudomonas aeruginosa. Denne effektivitet er testet i henhold til de nyeste EN-standarder – inklusive EN 14476 og godkendt i forhold til Biocidforordningen (BPR). Alle aktive stoffer og desinfektionsmidler skal opfylde disse standarder.

 

Effektiv mod coronavirus på 30 sekunder: Kortere kontakttider

Oxivir Wipes er effektive mod coronavirus og mange andre vira på bare 30 sekunder. Dette er op til ti gange hurtigere end mange almindelige desinfektionsmidler. Rent praktisk betyder det, at en Oxivir Wipe desinficerer, samtidig med at den rengører med bare en enkelt aftørring af en overflade. De menes at være den eneste wipe-løsning på markedet, der kombinerer dette høje niveau af rengøring og desinfektion i et enkelt produkt og i samme proces.

Oxivir Excel Wipes dræber coronavires på 30 sekunder

Alle desinfektionsmidler testes for deres evne til at reducere antallet af de patogener, der giver anledning til bekymring, med en bestemt mængde som beskrevet af hver enkelt standard. Den tid det tager kaldes kontakttiden, og den varierer fra desinfektionsmiddel til desinfektionsmiddel. Kontakttiden skal være realistisk kort, så patogener dræbes, før overfladen tørrer. Mange produkter på markedet er effektive mod kappebærende vira, men kun AHP tilbyder fuld virucidal effekt i realistiske og praktiske kontakttider. Det er den eneste almindeligt tilgængelige teknologi, hvor tørretiden er længere end kontakttiden.
 

Enkel og sikker at bruge til enhver tid

AHP's evne til at dræbe patogener gør Oxivir Wipes hurtig og ideel til hyppig rengøring. Brugeren tørrer simpelthen af ​​overfladen med vished om, at desinfektionsmidlet fungerer, allerede inden det tørrer.

Når du anvender en Oxivir Wipe til aftørring kan du trygt stole på, at du foretager en effektiv og sikker desinfektion – hver gang!

Sikker for brugerne uden behov for personlige værnemidler (PEE) eller for at efterskylle overfladen og har ingen sikkerhedsklassificering.
Brugere tørrer simpelthen overfladen af ​​og går videre til næste opgave.

Dette betyder, at de er sikrere at bruge i offentlige rum end produkter, der bruger alternative aktivstoffer eller koncentrerede formuleringer. På grund af dette er de ideelle, når meget synlig hyppig rengøring giver ekstra sikkerhed for kunder, gæster, patienter, personale ...
 

Velegnet til næsten enhver hård overflade

Oxivir Wipes er 100 % sikre at bruge på næsten enhver overflade, hvilket gør dem ideelle til alle områder, hvor desinfektion med høj ydeevne er vigtig. De kan anvendes på: rustfrit stål, krom, vinyl, nylonstof, laminerede overflader, glas, gummi, hård og blød plast (polypropylen, polyurethan, polyethylen, PVC-akryl, glasfiber og polycarbonat).

 

Og så er de til og med bæredygtige

Brug af en forfugtet wipe sparer tid, fordi der ikke skal forberedes løsninger eller bruges specielt udstyr. Brugen af Oxivir Wipe kræver heller ingen speciel træning. Dette hjælper med at gøre Oxivir Wipes til et meget bæredygtigt alternativ til andre typer rengørings- eller desinfektionsmidler.

De aktive stoffer nedbrydes til vand og oxygen, som gør det mere sikkert for både brugerne og for miljøet. Oxivir®-produkterne er fri for alkylphenol ethoxylates (APE’er og på dansk: Alkylphenolethoxylater),Nonylphenolethoxylat (NPE’er og på dansk: nonaethylenglycol), VOC’er (Volatile Organic Compounds og på dansk: Flygtige organiske forbindelser).
 

Hvorfor synlig rengøring er vigtig?

Hovedformålet med rengøring og god hygiejne er at skabe et miljø, der er sikkert og behageligt. Vi ved, at folk reagerer på dårlig hygiejne.

I detailbranchen viser undersøgelser fx, at over halvdelen af ​​os køber mindre eller slet ingenting, hvis vi synes en butik er snavset. Kunder reducerer gennemsnitligt deres forbrug med 45 % i supermarkeder hvor der er snusket og butikken ikke er pæn og indbydende. Cirka halvdelen af ​​alle kunder vender ikke tilbage til en snavset og uindbydende butik.

Forskellige undersøgelser afslører lignende adfærd på restauranter. Over en tredjedel (37 %) af de gæster, der besøger en beskidt restaurant, vil straks forlade den igen, og yderligere 23 % vil bestille, men forlade den inden deres måltid er afsluttet, ifølge undersøgelsen. Næsten to tredjedele af disse siger, at de aldrig vil vende tilbage. Rengøringen af ​​borde, inklusive duge, service og gulve var de tre mest vigtige faktorer i vurderingen af ​​restaurantens renlighed og hygiejniske forhold.

På hoteller siger næsten 70 % af hotellets gæster, at renlighed og god hygiejne var den vigtigste faktor, når de gav anbefalinger til venner og kolleger.

 

Rådgivning om smitteforebyggelse under COVID19-pandemien

Diversey har oprettet en omfattende videndatabase med COVID19-relateret materiale. Databasen indeholder information om virussen og de processer og produkter, der vil være effektive mod den. Materialet er designet til at hjælpe faciliteter med at planlægge deres rengøringsopgaver ved at skabe sikrere, renere og sundere miljøer, med deres nuværende aktiviteter eller når de genåbner efter nedlukning.

Du får her adgang til at downloade og bruge materialet via dette link